Tuesday, August 9, 2011

Semua akan berubah :')

ASSALAMUALAIKUM Blogger ;)

Hi guys ? Grr , btw NOTHING pun . baru baru ni banyak sangat masalah datang , kenapa ye ? Kadang kadang tu sampai tahap tak mampu dah nak buat apa , dugaan terlalu besar . Hilang satu demi satu :/ Susah sangat ke nak paham apa yang Neny nak ? I will let you go :') Tapi bagi peluang boleh kan ? Tak ada ah sampai nak hukum macam ni , sakit sangat tahu :( I need someone can hear my problems ,but who ? Baik lah , semua pergi dari saya . Saya boleh hidup sendirian tanpa sesiapa KECUALI FAMILY saya . Maaf saya akan pergi buat selama lamanye . I'm not fer you and I know who I am ! Bagi ruang untuk saya BERDIKARI . Thanks pada awak yang ada masa saya susah . Saya hargai sangat , tapi jangan patah balik pada saya sebab hati saya dah hancur sangat , maaf . Jujur and saya akui saya memang SAYANGKAN awak . Sebab tak ada siapa boleh gantikan awak . Saya cuma mengharap pada awak :( Gtg , memerlukan ruang :( Sorry .

Friday, August 5, 2011

Happy Fasting Month Blogger :)


Hi my blogger sorry lama tak update sebab blog buat hal tak boleh buka . Hihihi

Btw SELAMAT BERPUASA , haa PUASA dah tiba and SYAWAL akan menjelama nanti . Yess tak sabar nak jumpa sanak saudara di kampung :) Tapi masuk ni 2 MONTH dah beraya tanpa DATUK :'( Tinggal satu satunya NENEK kesayangan di kampung halaman . Tapi bangga sebab ada nenek yang masih kuat seperti dia even dia kuat maki hamun pun like my mom ! Hahah , and I miss my cousin cousin kat sana , tapi tatau ah kalau diaorang rindu jugak dekat Neny . Sebab dengar ramai dah berpecah belah , mesti Raya tahun ni tak sehebat semasa Neny kecil .Tapi akan menjadi kenangan terindah juga :) 


Nanti continue boleh tak ? Sakit perut , I have to go :) Bazar memanggil even tak puasa pun (CUTI) . Byebye blogger .

Sunday, May 22, 2011

My Girlfiee

video

Let's watch this stupid video , it's so funny . Zira says my face look like 'BABOON' !
HAHA ,serious it's so awesome even my face UGLY .
Suddenly I miss them so much 
Neny , Zira ,Tyra 

Saturday, May 21, 2011

Family :)


This is my beloved Mom and Dad , seriously i miss them so much !
And my younger brother and sister - Faqihah And Azim <3


Wait for me yah , I'll back home and i will hug you .
Expecially my Mom , rindu nak cabut uban ,dengar Mama bebel, and masakkan Mama .
SUMPAH rindu teramat :(
Tapi kan kalau ada kat rumah pun macam tak ada je Neny ni , asyik keluar je . Tak reti duduk rumah , mana lah Mama tak bebel kan ?
I'll spend my time with my family and my friends (baru FAIR)


Okay this is my Sister 
Dia tak sabar dah nak tunggu Neny balik sebab dia RINDU katanya . HAHA
Wait yah GEMOK , I'll back .
Tapi time Neny balik je dapat spend time dengan dia maybe sekejap je sebab dia cuti tak lama :(
Sokay lah dia study pun bukan jauh mana , SEREMBAN je kot. HAHA
I just wanna say I MISS YOU SO MUCH .
Kalau jauh rindu bagai semua , cuba kalau dekat TAK BERGADUH jelah ! Sampai Mama dengan Ayah pun pening kepala ,tapi dia lah kakak yang paling PAHAM and MENGERTI perasaan adik dia ni .
By the way,don't forget yah my present ?

1. Wallet
2. Handbag
3.Shoes 
I LOVE YOU SO MUCH GEMOK <3




This girls still young (maybe), when Maddi Jane sing this song the reality she is the best singer :)

HAIR .



Awesome ? Gorgeous ? Prrety ?
Cantik kan rambut ni ? Serious CANTIK , nak sangat dapat rambut macam ni .
Okay ,I'll wait until my hair become long (but when?)
Just wait :)








Friday, May 20, 2011

HEART ?


me and my heart we got ISSUES 

sometimes i feel like to be in LOVE , maybe it was just in my dream cause it will not come true
LOVE will come true but not now ,when I really appreciate all my dream will come true 

Thursday, May 19, 2011

All about 14th May :)

Hye guys , sorry cause lama sangat tak update . Masa ada banyak , tu lah nak update pun kene ada MOOD jugak . HAHA

Okay okay , now nak share lah about what mean 14th May tu . That days are the best for me cause i spend my time with all my Boyfriends and Girlfriends . But not all , just a little bit :( HAHA 
Actually ,14th May ni kitaorang hangout together . Watching movie(KONGSI) , karoke , and spend our time for that days . It's so fun ,diaorang nak celebrate birthday Neny at 15th May lah KATANYA kan . HAHA
Then Neny ask them , let's hang and watched movie . They ask me ,they don't have too much money . Sokay lah , Neny pun BELANJA lah diaorang tengok movie . 9 orang kot ? Sokay lah bukan selalu right ? Let's see :)

we at Megamall ,taken by Arep :)
Adrina,Bobo and Me 
Paan ,Apry and Me
My Handsome Boy <333 (My Brother)
Thanks Aemy cause give me FUCKING SUPRISE ! you are the best okay 
My Bobo , thanks sayang cause came and celebrate my Birthday . You are the best for me and everyting for me . And thanks jugak sebab pakat dengan Aemy semua kenekan Magg . Loveyou so much sayang 

p/s : Okay , belum habis lagi . Next story :)


After finished watched that movie ,we all back and take bath for the dinner . Around 10.30pm before dinner ,diaorang ajak g karoke ? Okay ,karoke 2jam . Tepat pukul 12 je diaorang semua wish my birthday . Haha , i can't believe that . 'Happy Birthday Magg , dah besar dah Magg' HAHA
Actually at the same time tu Neny menagis jugak lah sebab terharu sangat diaorang ada time birthday Neny . HAHA .
Siap je karoke we all pergi lah dinner , nak tahu pukul berapa ? Pukul 12.45am . HAA macam kelakar kan nak g dinner . Haha , then kitaorang makan kat tempat biasa kat Teluk Cempedak-Teratak . Makan punya makan , Shisha punya Shisha lepak lah kejap . Cause Neny ingat Neny selamat lah tak kene tepung semua then at the same time jugak Neny teman lah Alin pergi topap dekat area situ je . Then sampai balik kat kedai makan tu Neny duduk and lepak biasa je ,then nak minum air . Sedut punyalah sedut tak boleh , nak tahu kenapa ? Diaorang bakar straw tu belah bawah supaya Neny tak boleh minum . Nak marah ni , tiba tiba salah seorang staff kat kedai makan tu datang bawak Chooclate Cake and diaorang semua menyanyi lagu Happy Birthday untuk Neny . But bukan diaorang je , semua orang kat kedai tu menyanyi sekali then masa yang sama keluar pulak lagu BIRTHDAY. Serious HAPPY sangat ,rasa macam nak menangis pun ada jugak . Okay tengok ni , HAHA

Serious terkejut and macam tak percaya .
Thanks guys cause give me FUCKING SUPRISE at my birthday .
totally i'm sweet 19th now :) 
I love SHISHA :)

Haa then kitaorang semua balik , Neny punya lah siap nak mandi semua kan . Then tanya Aemy 
(lakonan semula di rumah) HAHA
Neny : Aemy , Magg nak seluar ? Lupa nak bawak seluar lah .
Aemy : Okay tunggu jap Aemy amik .
Neny : Okay , Mag nak mandi jap .
Aemy : Eh takpayah lah , jum kita lepak dulu dengan diaorang kat depan tu.
Neny : Malas lah ,Magg nak tidur .
Aemy : (JERIT) Magg, meh sini .
Neny : Haa kejap lahh .
Okay dengan tak ada apa perasaan pun Neny kua lah , haish Neny kene ikat dengan TUALA dengan diaorang semua ! Tangan ,kaki kene ikat and disebabkan mulut tak reti diam diaorang pun TUTUP mulut Neny angkat Neny bawak dekat Padang depan rumah then 'Kau ingat kau lepas ke Mag,ni lah time nak balas dendam kat kau, HAHA'. Diaorang tepek SERBUK KARI & TEPUNG . HAHA
Dah sedap tepek Neny semua lari ? Okay lah , Neny bukak ikatan semua then Neny lari keliling rumah Aemy . Semua kejar Neny , NAK MAIN GILA KAN ? AKAK MESTI BALAS PUNYA , HAHA .
Lari punya lah lari , siap sembunyi lagi then dah tak larat . Alin sampai kejar Neny , OMG . Sumpah tak larat , Neny pengsan dekat depan rumah orang . Then Scha and Nana datang amik Neny naik kereta sebab Neny lari jauh babe . HAHA
Itu lah story nya , nak taip lagi panjang sangat lah . Tak larat dah nak bercerita ,kang orang cakap Neny bebel pulak . HAHA , btw thanks guys . 

p/s : Thanks alot to my Boyfriends and Girlfriends cause give FUCKING SUPRISE at my birthday , you all the best for me .
-Aemy,Tyra,Sumpit,Bobby,Adrina,Apry,Ary,Paan,Arief,Fartt,Wawe and my new Girlfriend Alin,Scha and Nana :) 


Monday, May 2, 2011

bored


bila rasa bosan bergini lah , that all fellas :

nenymagg 



Thursday, April 21, 2011

terlalu rindu :|

hye hye 

ni nak story pasal rindu pada siapa ?
haa tak tahu lah nak cakap macam mana , perasaan ni cuma neny je yang rasa . sebab orang lain tak akan rasa and paham apa yang neny rasa .
haishh apa lah nasib ni kadang kadang kan ?
MENANGIS dan terus MENANGIS
mungkin neny patut rasa macam ni kot ? Ya Allah :'(
neny nak sangat meet dengan dia , even neny tahu neny memang tak akan dapat meet dia lagi
jalan hidup masih panjang kan ? tapi kali ni neny rasa sakit sangat bila dah lama tak SINGLE tetiba SINGLE selama 4 MONTH jugak neny single rasanya ,pasal SINGLE ni neny tak kesah sangat sebab kawan kawan selalu ada dengan neny so tak kesah sangat lah .
but neny memang tak suka sangat orang ANGGAP neny ni JAHAT,TAK RETI HORMAT ORANG pelbagai lah . sorry yah GUYS ,family neny dah ajar cara nak RESPECT orang . so neny tahu nak beza kan mana baik and mana buruk . so jangan main nak hembus kalau tak tahu .
hmph , sejak sejak ni rasa macam nak mengamuk je . nak sangat lepaskan , tapi neny KAWAL sebab tak nak kawan kawan fikir neny apa . now neny nak jaga hati kawan kawan neny , diaorang segalanya buat neny tau .
dah banyak benda neny lalui sekarang , nak fokus kat study pun kadang kadang tak boleh .
okay lah guys , tiba tiba neny tak ada mood nak update blog ni . haishh :'(
nyte peeps .

nenymagg:) 

the way i am (:

hyee , Ya Allah lama dah tak update . berulat dah blog neny :)
sorry ye dear :(

btw now nak share kehidupan ku , haishh . bukan makin bertambah bahagia , but bertambah sengsara . kehidupan neny makin lama makin berubah sekarang , hmph . hampir setiap hari jugak lah macam ni je asyik MENGELAMUN . nak jadi apa ? susah lah blogger nak story , sedih sangat . whatever i do , i know what the best for me . kadang-kadang tu hampir rasa macam nak sangat berhenti study , hmph . buka berhenti sebab kawan-kawan . cuma rasa macam sebab diri sendiri , benda ni neny suka simpan sorang-sorang . jarang nak share dengan orang . tapi kadang-kadang dipaksa jugak bercerita , so nak tak nak cerita je lah . HAHA , btw neny lain sangat perangai kalau nak tahu . haishh , suka sangat mengelamun sorang-sorang . mesti korang pelik kan neny hari-hari  update blog STORY MESTI SEDIH ? tak tahu lah , neny memang macam ni . kalau sape yang kenal neny dia tahu macam mana perangai neny . luar lain , dalam lain . actually neny ni sorang yang OPEN MINDED , tak kesah langsung . seriously ! 
haish neny rindu kat kawan-kawan neny kat Johor , nak balik tak ada masa sebab Kuantan dengan Johor DEKAT ! HAHA , penat lah kalau naik bas 6 jam nak jadi apa ? cuti pun 2 3 hari , tak cukup masa nak spend time dengan kawan . ni pun masalah jugak , HAHA .
ni sudah menjadi sebahagian kehidupan neny sekarang , nak tahu sape ? okay Zatul ni housemate neny ,kalau tak neny sorang lah duduk dalam bilik ni . dia ni pun susah nak DIBEDUNG jugak . HAHA ,btw dia ada time neny rasa bosan kat rumah ni even kadang dengan BOYFRIEND dia jugak , HAHA . and Aemy , ha dia ni memang HARI-HARI kene ada dengan neny . kalau tak ada ? mati lah nak , HAHA . now diorang penyeri hidup neny . sebab neny tak boleh hidup sendiri tahu , hee . 
MEREKA SEGALANYA BUAT NENY , THANKS DUDE :) 


Zatul with Neny 

Maggi with Aemy 
p/s : Aemy yang bagi  nama Maggi , hee

MY BUBU 

okay lastly nak share about my BUBU , rindu sangat dekat dia .
hari tu dapat jumpa pun tak lama , sekejap je . 
tapi neny nak dia tahu yang neny sayang sangat kat dia , dia segalanya bagi neny .
take care okay sayang nanti nak sambung study , ingat pesanan MOMO okay .
loveyouu so much darl ! 


nenymagg :) 

Saturday, April 9, 2011

semua ada HIKMAH

hye blogger , berhabuk dah blog ni . btw sorry lama tak update .

ni nak share about kehidupan sekarang lahh . semakin hari semakin 'SADUNG' hmph ! apa lah nasib badan ni kan . dah lah sekarang ni sendirian je , ada kawan kawan je yang selalu ada dengan neny . actually yang selalu ada and paham neny just Aemy je , neny dengan dia daah macam adik beraadik dah . seriously neny memang RAPAT sangat dengan dia , ada masalah macam mana pun dia selalu ada . dia peganti Tyra Zahrin kepada neny , btw really miss my BUBU Tyra Zahrin :'(
Aemy ni pulak kalau neny ada rahsia yang neny sembunyikan dapat PENAMPO FREE je dengan dia  . neny memang susah nak berahsia dengan dia , dia ni STALKER terbesar kalau nak tahu . HAHA , dia jaga neny kat sini , dia sendiri pun perangai MACAM HARAM ! haa , btw neny happy sangat dia ada jaga neny kat sini . sebab neny susah nak hidup sendiri , haha . tak pandai lagi nak BERDIKARI . macam macam dah neny lalui sekarang , mana study , dengan + sakit sakit je sejak kebelakangan ni , hmph ! tu lahh susah jugak kadang kadang jauh dengan FAMILY , hmm sabar jelah . okay lahh , until here yah my blogger (:

Aemy my BFF (:  

Wednesday, March 30, 2011

you are the best i HAVE (:

haa now nak share bout EX-BOYFIE neny .

haa diikutkan 28.03.2011 tarikh ni lah genap 1 year neny dengan someone ni . ha first day kenal neny belagak sangat unn sampai tak nak MMS dengan dia . tapi dia kerja jauh dengan neny , maklum lah ARMY kot . senang pulak dapat cuti kan , haa sabar jela masa couple dengan dia . nak tak nak terima je , first niat memang nak BERKAWAN je dengan dia . tapi masa tu ada jodoh dengan dia so go jelah relation kiteorang ni . nak tak nak tahan jelah even tahu yang kiteorang memang akan JARANG JUMPA . then dalam bulan 5 baru FIRST DATE kiteorang ? haa macam funny gila kan , jumpa memang rasa macam tak sabar . bayangkan eh kalau dalam phone pun neny boleh mengamuk tak NAFI depan dia pun neny mengamuk . haa sebab neny ni jenis panas baran buat hal sikit haa tangung lah nasib sendiri (:
then masa first date kiteorang tu masa tu tengah CELEBRATE BIRTHDAY kawan neny kat rumah then kiteorang plan pergi makan dekat McD . jam pun masa tu menunjukan dah pukul 2.30a.m . haa , memang lama sangat lepak . then dalam pukul 5 tu dia pun balik then dia text cakap 'mumy mumy , mumy cumil sangat malam ni . dady sayang sangat kat mumy tau' HAA rasa sweet sangat malam tu . ha esok esok meet lagi until neny bebuka puasa dengan family dia , mom dia memang baik sangat . layan neny pun okay je , first tak nak jumpa tau family dia . then dia nak sangat neny jumpa mom dia so ikut jelah (:
ha now jodoh kiteorang tak berkekalan , dalam masa yang sama dia couple dengan neny dia kawan dengan 3 ORANG PEREMPUAN , WTF ? so malas nak fikir banyak , dia betul betul nak neny break dengan dia so nak tak nak terima jelah even ney dah tak ada pilihan lain ? neny betul betul hilang akal . neny sayang sangat kat dia sampai sekarang . kalau nak tahu neny pernah 3 KALI hampir nak masuk HOSPITAL sebab sakit . semua pasal dia . tapi TAK PERNAH PERCAYA dengan apa yang neny cakap . tu lah dia , langsung tak percaya .
then now dia kawan dengan budak satu College dengan neny , Alin (:
pasal Alin ni pulak dulu neny meang tak bertegur sape dengan dia sebab masa tu gerek gila . sampai 1 tahap neny dengan Alin gaduh (: haa macam tak percaya , then dia pun IM neny kat fb say sorry . jenis neny benda dah lepas malas nak CARE . so kiteorang dah jadi rapat sekarang . thanks Alin (:
and dalam diam diam si dia tu couple dengan Alin , haa nak tahu something ? rupanye si dia dah BERTUNANG ? haa mesti tak percaya kan ? serious lah babe dia dah ENGAGED dah pun , dapat orang Kuantan,Pahang ? hello Kuantan tempat neny STUDY kot ? kawan call cakap yang dia otw dengan family nak g meminang that LUCKY girls ? so macam tak percaya . neny pun 'Finder' dia . yes memang betul dia kat Kuantan . OMG (: menang tak percaya , so buat jelah tak tahu . ha then dia pun CALL cakap nak meet ? so neny jumpa lah dia , dia langsung tak cakap yang dia dah nak bertunang so neny malas nak tanya . then , kantoi sendiri kan ? sabar jelah .
now neny dah LOST CONTACT dengan dia , so tak tahu apa cerita . but neny memang rendukan dia MOHAMAD HAFIZY (: oke let's see

okay ni FIRST dia MMS neny (:

paling TINGGI dia lah , HAHA (:

FIRST DATE kiteorang (sorry gamba last year) 

okay ni dia lah ex boyfie neny to, now neny just boleh doakan yang terbaik untuk dia je . but i really miss you so much DADY :( take care yourself 









masalah demi MASALAH datang

hyee peeps (:

bzy tak update sebab banyak masalah . mengalah kan orang yang dah KAWIN punya masalah . HAHA , susah lah kan jadi anak remaja macam ni . dah lah jauh dari FAMILY satu hal , tu lah susah nak hidup . actually minggu lepas neny gado dengan family sebab benda kecik je , tapi tu lah neny masalah kecik suka dibesar besarkan . haa hinggakan nak dekat seminggu neny merajuk dengan PAPA :'( . papa nak dekat 10 kali jugak call , neny ni KERAS KEPALA memang tak lah . merajuk kuat sangat , sampai papa text sedih sangat . then one days tu tengah tidur , kalau neny tengah tido pick up call pun tengah mamai tak perasan apa apa then jawab je . haa TERKEJUT rupanye suara papa , then nak tak nak cakap jelah . papa pun pujuk je neny , tak nak neny sedih sebab neny ni lain kalau merajuk . mybe ikutkan hati papa , papa nak je datang sini cuma dia fikir dia tahu anak dia dah besar pandai jaga diri *padahal ? neny ni susah sangat nak DIJAGA :( haa miss sangat kat family , but slow slow lah . haa itu jee , nak tengok PAPA and MAMA neny ? haa kat tepi belah kanan ada pic papa and mama neny . that is my beloved dad and mom :)  

Thursday, March 24, 2011

tidak salah kalau MENCUBA (:

salah ke if nak rasa macam orang lain rasa BAHAGIA ? haishh , now rasa sunyi sangat . bila orang sayang kita , kita buang dia . and now dia dah tak suka lagi dok TERHEGEH-HEGEH carik dia ? haaa , itu lah lumrah kehidupan manusia . siapa sangka ? berkaitan dengan CINTA ni lah kan , macam rasa PELIK sikit . haha (: sokay lah , btw now neny lebih selesa BERKAWAN dari BERCINTA sebab tak sakit hati .
tapi bila kawan ramai pun SAKIT HATI jugak pun ada , HAHA . tapi apa boleh buat tadah jelah . actually neny rasa lah macam ada je orang yang tak suka dengan neny . kenapa yee ? nak kata kawan ramai tu tak lah jugak . hmm , donno lah ye .
selama ni pun nak kata tak bercinta tu tipu lah kan ? pernah jugak , bila kita dah setia macam separuh mati yang si dia pulak buat hal , macam pepet jugak kekadang rasa . haisshh T___T . go on lah , bila jadi cmni orang mesti ingat neny gila right ? 'orang yang ada Boyfriend tak lah macam ni , tapi neny ni yang takde Boyfriend buat story macam ni' HAHA , apa lah neny neny (:
for your information lah kan , neny ni memang jenis yang asyik nak meluahkan apa yang 'TERSIRAT& TERSURAT' di dalam hati (eceeehh) HAHA *statment tak tahan . aww , entah mybe hobi neny kot . who's know ? hee .
salah satu lah kan , neny ni orang yang agak sedikit pelik (tak tahu lah pelik tang mana) SEHINGGAKAN kekawan macam fikir 'aku ni kawan dengan orang ke ALIEN ?' HAHA

  1.neny tak suka makan IKAN especially IKAN KELI !
  2.neny tak suka makan SAYUR.
  3.neny kuat makan AYAM, dalam 1 hari tu mesti kene makan ayam.
  4.obeses warna PINK and HITAM(agak agak lah)
  5. tak suka dengar orang MEMBEBEL.
  6. keras kepala macam BATU BATA.
  7.tak suka dengar cakap , memang suka buat kepala sendiri.
  8.tak boleh tidur kalau tak ada BEBEAR (:
  9.kuat makan AISKRIM
 10.suka kumpul aksesoris sendiri .
 11.neny tak boleh pakai barang KEMAS , alah (:
 12.pantang and tak suka makan UBAT even sakit separuh nak mati dah .
 13.suka kumpul baju even tak ada JENAMA pun . hee
 14.kekawan kat College panggil neny as MAGGIE , haha .
 15.suka ciom ketiak orang yang neny SAYANG .

sampai 15 je yee ,tak boleh lebih . nak tahu kenapa ? sebab num 15 num favorit neny , haha . padan !

haa to lah neny , banyak lagi story bout neny tapi cukup lah yang ni je boleh share (: kalau korang pun rasa neny ni macam ALIEN go on lah , haha . maleeh melayan , HAHA . nyte peeps 

Tuesday, March 22, 2011

Stay Turned (:


hye peep , sorry lama tak update blog .

haa now dah mula bzy dengan study kat College , mana assignment lagi , mana Final Project lagi . huh -,-' . parah parah , HAHA .
semenjak dua menjak ni ada lah jugak perubahan nenny , HAHA . class pun dah RAJIN pergi , kalau tak kene bebel dengan Essar Zakie . HAA , jangan main main , dia garang (: tapi dia jaga neny jugak , sebab neny dok serumah dengan dia sekarang .
berceita pasal KEHIDUPAN pulak .
haa ni APTB (Apa Pun Tak Boleh) , HAHA . macam macam hal sekarang , susah lah nak story . haishh , nak MENANGIS ,MENJERIT , KETAWA semua ada . HAHA (: for a while ni malas nak fikir tentang LOVE aci tak ? haha . 
nak update blog ni tetiba takde mood , ASAL ek ? haisss -,-'
ni jelah yang nak share rasanye , huh .
ni dia Essar Zakie (: 


p/s : setiap MASALAH ada pasti JALAN PENYELESAIANNYE (: 



Tuesday, March 8, 2011

perginya SAHABAT TERBAIK :'(

hyee .

sorry dah lama tak update blog , agak bzy jugak 2 3 hari ni .
actually kawan baik neny baru pergi meninggalkan kami semua .
hmm , sedih sangat kepergiaan MOHD FAIZ AHMAD :'(
jam 2.30a.m 10.MAC.2011 dia pergi buat selamanya .
pukul 2.45a.m Kak Ayda and Bai call cakap arwah dah pergi buat selamanya .
masing0masing tak boleh terima hakikat arwah dah tak ada .
arwah meninggal akibat 'KEMALANGAN JALAN RAYA' .
dan arwah juga meninggal di tempat kejadian akibat pendarahan yang agak teruk .
arwah meninggal dengan kawanye MOHAMMAD SAADAM .
arwah saadam meninggal dalam keadaan yang agak mengerikan , hmm .
tak sanggup nak bercerita keadaan mereka .
sebab terlalu sedih dengan kepergiaan ABANG (MOHD FAIZ) ,
actually sebelum abang 'pergi' dia sempat andd beria-ia sangat nak jmpe neny kat Kuantan .
neny pergi jumpa dia , senyum je masa last day jmpe dia .
sebelum dia 'pergi' pun banyak perubahan and kawan-kawan nampak tanda dia nak pergi :'(
mungkin kene terima hakikat yang dia dh tak ada .
hmm :'(
now masuk hari yang ke-2 arwah pergi dan kawan-kawan and family still teringat kan arwah .
salam TAKZIAH buat family Arwah .

Paper Sinar Harian 

Paper Utusan Melayu .

p/s : AL-FATIHAH :'(




Friday, March 4, 2011

mahu kan DIA , DIA dan DIA (':

hyee peeps :')

now still masih teringat kat dia . kenapa ?
before ni kitaorang kawan jee , tak more pun .
tapi kenapa perasaan SAYANG to kuat ? hmm
what should i do peeps ?
sunyi sangat sekarang :'(
mahu kan dia , tapi SIAPA ? now i just have FRIENDS AND FRIENDS .
masing2 dahh bahagia , but neny ?
sabo jelee neny , mybe 1 days you will be rite okay :')
yes i know i can , chill neny .

p/s : just blogger tempat neny luahkan . sorry peeps :'(




Tuesday, March 1, 2011

terima KEHENDAKNYA :I

hyee .

haha , you always give me TROUBLE .
yee neny tak boleh bahagiakan awak , cuma neny boleh doakan yang terbaik untuk awak sayang .
i'm so sorry :(
just mahu yang terbaik je untuk awak .
tak tahu lahh nak cakap apa dahh ,sebab fikiran BERCELARU :'(
apa lagi yang neny nak lakukan ? hye blog , cuma kau jee tempat yang bolehh neny nak mengadu :'(

p/s : but WHO'S ?


Sunday, February 27, 2011

feel like losing EVERTHING :(

hye peeps .

neny tak tahu kenapa 'Feel Like Losing Everything' ?
yes , now neny rasa macam hilang semua ?  kenapa ? i need my mom and my dad now:(
apa yang neny rasa sekarang cuma mahukan orang yang paham neny , btw thanks Tyra sebab ada dengan neny selama ni ? sorry about yesterday , semua to lua jangakaan neny . yee neny tahu neny buat macam to Tyra risau kan neny , tapi itu semua lua jangkaan neny sayang . neny tak mintak nak jadi macam to , maafkan neny . neny takut neny tak sempat nak say semua dekat Tyra . neny sayangkan Tyra , SUMPAH !
bagi neny Tyra segalanya sayang , maafkan neny . semua yang neny lalui sekarang semua dengan awak Tyra . neny percayakan awk .
now neny cuma ada Tyra , CUMA TYRA !
you are eveything to me :'(
p/s : please don't separate neny and tyra (: 

Wednesday, February 23, 2011

mahukan yang TERBAIK (: ♥

holaa (:

now rasa macam DILEMA hoi ? but nape ek ? hmm , maklum lee kurang KASIH SAYANG katanyee *ehh tak pasal (: 

♥ 

nop lah , actually neny ni ada lahh jugak sayang someone . but dia pun dahh jujur dekat neny cakap yang jangan bagi HARAPAN YANG TINGGI UNTUK SAYANG dia . so ? haissh apa malang pun tak tahu lah kan , so truly neny tak nafi lahh yang neny malas nak fikir dahh . but neny tak tahu rasa macam nak sangat bahagia maacam dulu masa neny dengan si DIA ni :( 
actually family neny tahu neny dengan DIA , and family DIA pun dah neny kenal . neny 'RAPAT' jugak dengan family dia . abah and mama dia pun memang baik dengan neny sebab neny sering jugak pergi rumah dia sebab neny rapat dengan kaka dia Kak Ayda (: 

♥ 

kaka ni selalu tolong neny if ada probs , actually neny dengan kaka dulu tak tegur langsung . masing2 kerek gila , HAHA . then masa kawan dengan DIA ni baru lahh kiteorg rapat gila (: if ada probs sering juagk share dengan kaka (: HAHA , serious kitorang memang RAPAT , so jangan mimpi lah nak RENGANGKAN kami . memang tak dapat lahh ehh ? yess , neny memang sayang kaka okay  

haa , mesti nak tahu sape DIA to kan ? okay ni dia AKIM AZMAN (: 

♥ 

actually yang kat atas ni adalah kaka kesayangan dia . Akim memang rapat dengan kaka dia (: sebab akim anak LAST dalam sibling dia . hee , sory yee ? ni masa neny dengan dia dulu , actually pic ni dah lama dahh . if Akim baca blog ni sory yah masukkn pic ni , tak ada mean ppe pun (: just buat FUN . hee (: 

p/s : menanti kebahgiaan itu (:  


Monday, February 21, 2011

Student VS Lecturer

bila dah start new SEMESTER ni ingat lebih bersemangat , tapi ? hampeeehh .
geram , arghh ! sebab lecturer kiteorang sambil lewa ajar student , WTF lahh kan ! bila neny dah semangat nak belajar , lecturer buat hal .

haa ini bila student ramai COMPLAIN tentang COLLEGE :

   1. class tak tentu dekat mana .
   2. ingat IKIP 3 dengan IKIP 5 dekat kee ? tak setengah jam lahh nak g
       sana .
   3. transport (bas) amik dalam 1 masa jee .
   4. lecturer sering buat student STRESS !
   5. mengajar pun kekadang macam ....!
   6. assignment pun tak bincang , main bagi tanpa student paham .
   7. lecturer mengajar sambil lewa . banyak berbual dari mengajar .
   8. tak menyediakan tempat yang selesa untuk student study .
   9. sering buat class malam , even tahu yang student tak suka .
 10. keperluan minta dibayar cepat , tapi tak ada benda yang student dapat .
 11. hostel tidak seperti yang student jangka , keperluan banyak rosak .
 12. lecturer sering inform CLASS BATAL last minit .

actually banyak lagi yang complain , malas nak taip . lagi banyak taip lagi sakit hati . haa , keejut kee dengar cara neny study dekat college ? ha renungkan lahh bila nak study to . hmm .

p/s : kami mahu study seperti ini :)

Sunday, February 20, 2011

small probs :'(

hye peeps .
hmm , malam ni rasa macam nak 'TERJUN BANGUNAN' pun ada . hmm , neny GADO dengan my BELOVED sis . hmm :'(

Amizarina Amin Nordin (:

serious rasa macam benda kecik , then semua betukar jadi besar . aaarghh ! sampai papa pun dah tak tahu nak cakap apa , sebab mama neny ada probs . so sampai kitorg TERBABIT ! 
actually 26.02.2011 ni abang sedara neny TUNANG , so dah buat lah rancangan dengan kaka nak balik . then tiba-tiba dengar cita mama gado dengan auntie dekat sana . so nak buat macam mana , neny cakap takpe lahh tak balik . then kaka mengharap sangat neny balik , so jadi TERGANTUNG . kalau balik diam-diam ofcz lahh auntie lain call cakap dekat mama , then mesty mama bising . then tadi call cakap kat kaka tak balik , yang kaka seboleh-bolehh nak neny balik . haisshh , bengang lahh . hmm .
yah neny tahu kaka miss kat neny , yee neny pun rendukan kaka neny . lama tak balik andd tak jumpa dye :(  so nak buat macam mana , mengadu jelah kat papa . papa cakap buat masa ni jangan balik kampung dulu , so ? entah lahh , kaka to KERAS KEPALA , sokmo nak ikot cakap dye . hmm , penat dahh menangis . tak ada mood :'( 

p/s : one more thing , whatever i do . my first love peeps is MY FAMILY :'(

Saturday, February 19, 2011

what mean FRIENDSHIP ?

hello peeps  (:
haaa kejut kee ? HAHA , ini lahh tak ada kerja update jelahh blog ! maklum tak ada benda nak buad dalam bilik ni kan , so hadap jelahh lappy ni sampai pagi (:
oke ni neny nak share something , what mean FRIENDSHIP ?
actually neny ni suka berkawan , never mind lahh macam mana kawan to sekali pun . rupa or paras RAUT wajahnye ! HAHAHA . andd neny ni tak suka pilih kawan *padahal? HAHA . eehh tak lahh cuma tak suka berkawan dengan yangg suka 'TIKAM BELAKANG' paham dop ? oke means macam ni lahh , kita ada kawan , then dah bercerita and share macam2 probs , tiba-tiba bercerita kung kang kung kang dekat kekawan yang lain even BESTFRIENDS sekalipun . itu ke KAWAN ?
actually neny ni tak ada lahh ramai mana pun kawan , cuma 2 3 kerat jee . HAHAHA (kidding) . truly neny memang suka berkawan , sebab neny ni mudah bertegur sape dengan orang even tak kenal pun(padahal malu-malu) HAHAHA . sebab papa andd mama neny dahh banyak kali pesan andd ajar lagi cara-cara nak BERKAWAN *eceehh . example :

   1. neny jangan jadi orang yang sombong yee .
   2. kalau orang tak bertegur , tak apa . then tak salah kalau kita tegur dulu .
   3. jangan kedekut senyuman , sebab dalam family suma awak dan adek jee
       yang ada lesung pipit ! HAHA (perasan)
   4. jangan sesekali buat kawan rasa bosan dengan perangai awak , sebab
       awak to keras kepala ! HAHA               
   5. banyak lagi lahh , maleehh nak taip ! maleehhh melayannn . hee (:

oke itu dye bila papa andd mama dah belebeel , HAHAHA .
actually , kebelakangan ni neny ada selisih paham dengan BESTIE neny dekat JOHOR . hee . cerita ni tak kelaka , but sedey sangat :( ni pic masa neny dengan dye .


eehh tak menagis pulak kan masa dengan dye , haa tengok lah rupa neny menagis ni , haisshh buruk bebeno . hmm :'(


haa , dye ni kawan baik dengan neny sejak neny sekolahh lagi . actually masa kerja pun dengan dye , sama-sama pergi keje dengan dye . hangout pun sama-sama . kiteorg selisih pun adalah sebab , oke mybe sebab neny kot ? hmm , donno lahh . sumpah memang tak ada mean pape pun . weehh neny sayang lahh dekat dye ni  ! isshh :( sebab dekat sana pun kekawan ramai tapi kalau keluar hangout pun 2 3 orang jee . HAHA . Nana , Faraa andd Aen jee yang neny rapat . but nak carik kawan yang susah senang eehh asyik ada je kan ? seriously susahh wehh . mybe dye memang dah tak nak bekawan dengan neny . it's oke , hmm . cuma nak dye tahu yang neny memang sayangkan dye ! hmm :( btw , kiteorang selisih pun sebab benda kecik , mybe dye anggap benda to serious ? hmm , entah lahh labu . 
neny rendukan kekawan neny kat Johor :(

haa ni Fara pulak .


wahh yang ini memang SUPERPOWER ! HAHAHA :P Fara ni enjoy , fun kalau lepak dengan dye . sporting pun sporting , haa . kiteorgg ni kuat KAROKE ! itu hobi kami kalau hang :) haa kejuuut kee ? aww 

oke lastly Aen niy pulak , haa .


haa , ini jelahh kawan yang neny sayang sangat ! even kekadang pun bengang + marah dengan perangai dye . dye ni 1 jee , SELFISH sikit (jangan marah yee mok) . tapi neny sayang sangat-sangat dekat dye tahu ! ada masalah macam mana pun kiteorgg tetap share even kiteorgg jaoh sekalipun . tapi dye ni lain tau , haa . itu cuma neny dengan dye jee yang tahu , sebab kami sangat RAPAT :P
to lahh , masing-masing dahh ada arah tuju kan , itu sebab lahh contact pun susah :) hee

oke ini lahh kami , maaf pic lama :) 


oke itu jelahh yang neny bolehh share about FRIEND neny . tak nak lahh panjang lebar bercerita sebab dah mula MENANGIS :'( HAHAHA , oke stop it ! 

p/s : friends was important to me , so don't waste our friends right :) ilovee my friends 

Thursday, February 17, 2011

STUDENT , STUDY , COLLEGE (: ♥


oke now nak bercerita pasal STUDY (:
haa ini 1 hal , mula-mula daftar COLLEGE IKIP ni neny amik course JOURNALISM , then rapat dengan kekawan yang lansung tak ada course yang sama dengan neny . last day to kiteorang kene BERPISAH sebab dah nak start sem dahh .
actually neny memang minat JOURNALISM , disebabkan tak nak berpisah dengan kekawan neny pun 'GATAL' pergi lahh tukar course ART & DESIGN . 
sumpah tak minat langsung nak 'MELUKIS' sejak dari zaman dulu lahh katanye . HAHAHA , nak melukis bodoh-bodoh to bolehh lah lagi . mula nak tukar course ni fikir 10 kali jugak lahh , sampai kekawan dekat course JOURNALISM (Aemy & Bobby) marah + bengang dengan neny sebab tukar course . PADAN (: but nak buat macam mana neny sayangkan Tyra punya pasal ! (jangan buat main) hee . tak jugak lahh actually memang tak nak berpecah dengan kekawan yang neny rapat lahh . oke abaikan lahh cite ni (:
actually neny dah tergantung dekat tengah-tengah so tak bolehh nak buat apa dahh kan .'Nasi Dah Jadi Bubur' (: maleehh melayann . HAHAHAHA .
family neny semua terima apa keputusan neny ,cuma kaka neny jelahh tak suka , sebab dye nak neny dahh habis DIPLOMA mintak kerja jadi WARTAWAN . haa , itu lahh masalahnye . btw , neny lebih minat pada PHOTOGRAPHER aww (tapi bodoh jugak) sebab impian neny nak ada 'STUDIO' sendiri . mudah-mudahan tercapai lahh impian ni (:

p/s : learn from own mistakes 





Wednesday, February 16, 2011

sedey + HURU-HARA


rasa macam lega dahh dapat lepaskan perasaan kat someone (: but until now still fikir benda yang sama . benda jadi huru-hara lahh sekarang . hmm , keliru lahh ? tapi seriously perasaan sayang kat DIA memang ada . tapi neny tak nak paksa DIA untuk sayang neny . dye pun dah lama SINGLE , then DIA malas nak fikir bout GIRLS sebab dye dah pernah kecewa . semalam DIA dahh cakap kat neny jangan mengharap sangat perasaan sayang kat DIA . oke neny terima , yah mungkin kiteorang bolehh jadi TEMAN paling RAPAT ryte ? yee semalam pun DIA cakap yang DIA pun memang sayangkan neny , tapi tak nak lahh sayang lebih dari KAWAN . mula memang takut nak terima , then lama-lama fikir balik betul apa yang DIA cakap . hmm :( tapi seriously DIA memang carring sangat kat neny , neny memang sayang kat DIA . but apa nak buad , neny pun tak nak mengharap kat DIA . ada jodoh ada lahh neny dengan DIA . semalam jugak lahh DIA buad neny rasa happy ada dengan DIA even sekejap pun (: thanks sayang  . one more things DIA suka fikir bukan-bukan bout neny . tapi neny cakap dekat dye 'if aku nak JAHAT , oke bila-bila masa aku bolehh jadi JAHAT' cuma neny nak berubah , itu jee . tapi tepulang lahh , neny tak mahu dahh berharap dekat sape-sape dahh . CUKUP AND SERIK lahh .

p/s : don't want to hope again (:

Monday, February 14, 2011

i'm so sorry :(


ini dye my bestie Tyra Zahrin :(

sorry sangat if aku susah kan kau , entah lahh rasa cm sedey sangat . but tak tahu apa sebab andd punca :( aku rasa rendu sangat kat kau , rasa macam kau ada dengan aku sekarang . SUMPAH aku nak peluk kau , hmm :'( tapi kau jaoh dengan aku . yes , iloveyouu so much kawan , hmm :(  

MCDONALD ♥ (:




kung kang kung kang ! woot-woot .  ini semalam punye story , hee . dari 1.30a.m tunggu si Ahiq sampai 1.45a.m baru sampai , ehh sedap lepak sorang-sorang . HAHAHA (: lepak-lepak sampai nak dekat 5a.m baru balik . hee , Ahfiq lahh ni dari hari to nak ajak lepak mcd tapi bzy dengan kerja . so ni baru bekesampaian lepak semalam . haa datang lambat nasib pandai pujuk , aww . oke ni reaksi kami di mcd , hahaha . yess i loveyouu Ahfiq (: 







p/s : only you can make me happy Ahfiq (: 

Sunday, February 13, 2011

sakit yang teruk :(

haa , yangg ni power lahh sebab Sesema andd Bersin teruk gila tahap gaban ! HAHAHAHHA (: paling best tengah lepak bersin , eehh slow jee bersin aku ! HAHAHAHA :P power kan ? apa pun tak boleehh lahh sakit camni , nak g clinic rasa membazir sebab tak reti makan ubat :( Ayah , Mama nak balik , HAHAHAHA . pas to si Ahffiq asyik nak marahh je sebab tak makan ubat (membebel) , yang nak layan . hee (:
p/s : need you lahh <3 

Friday, February 11, 2011

yeess ♥ you



yahh kau memang suka buad aku marah andd rasa nak cubit jee kau kan ? haa kau memang suka buad aku sakit hati , haisssshh ! nasib lahh sayang awak Ahfiq , apa pun tak boleeehh . kau KUAD CEKLINE ! HAHAHAH , yang oi aku tak ada ppe pun dengan KAWAN BAIK kau to ! hmm , kau suka tuduh aku bukan2 , even aku BUKAN GIRLFRIEND kau punn kan ? hmm , bagi aku kau terbaik but kita KAWAN ryte ? hmm yahh , tak tahu nak merepek apa pagi2 ni . sebab tak boleehh tido lagi , hmm . btw thanks Ahfiq untuk Burger andd Vanilla Coke tadi (: ILOVEYOUU GEMOK  ♥